Wat moet je weten

Aanvullende informatie

Pretecho’s zijn géén medische echo’s

Ons doel van pretecho’s maken is om voor ieders plezier naar jullie kindje te kijken en daar mooie foto’s van te maken. De pretecho’s dienen op geen enkele manier als medische controle van jullie kindje of de zwangerschap. Er zullen dan ook nooit metingen gedaan worden (de groei van het kindje of de hoeveelheid vruchtwater bijvoorbeeld) of medische uitspraken gedaan worden tijdens de pretecho’s.

Miranda is geen verloskundig hulpverlener en heeft ook geen inzage in je verloskundig dossier. Voor medische vragen over jezelf of over je zwangerschap zal zij dus altijd verwijzen naar je eigen verloskundige.

Indien er bij de pretecho toevalligerwijs aanwijzingen zijn voor een medisch probleem, dan zal Miranda altijd contact opnemen met de behandelend verloskundige of gynaecoloog.

Altijd mooie foto’s?

Bij alle echo’s, maar met name bij de 3D/4D echo’s, is de ligging van de baby heel erg bepalend voor het kunnen maken van mooie echofoto’s.

Indien de baby in een ongunstige houding ligt, kunnen we proberen de baby te laten draaien door jou als zwangere wat te laten bewegen en draaien. Dit lukt echter niet altijd. Daarom kan het zijn dat bij de ene zwangere de baby mooier in beeld gebracht kan worden, dan bij een andere zwangere.

Behalve de ligging van de baby zijn er ook moederlijke factoren die de beeldkwaliteit kunnen beïnvloeden. Zo is er bij een slanke buikwand mooier beeld omdat de baby dan dichterbij het echoapparaat (transducer) ligt.

Als we door een ongunstige ligging van de baby helemaal niets van het gezichtje van de baby in beeld kunnen brengen, kunnen we kosteloos een vervolgafspraak maken. Dit geldt voor zwangerschappen vroeger dan 33 weken.

Betaling

Betaling vindt plaats door middel van PIN of via telefoon toegestuurde betaalverzoeken.

Tijdsduur

De gereserveerde tijd van de echoafspraak is inclusief uitleg vooraf, echofoto’s selecteren en afrekenen en is dus niet kwalitatieve echotijd. We streven er uiteraard naar de kwalitatieve echotijd zo lang mogelijk te maken.